درحالی که ثبت نام کنندگان و حواله داران پژو پارس به دلیل عدم استاندارد این خودرو چندین ماه بلاتکلیف بودند و قرار بر این شده بود که حواله ی این خودرو را با یک خودروی دیگر تبدیل بزنند، اما با افزایش قیمت خودروهای خانواده پژو پارس، شرایط فروش و واریز وجه به متقاضیان اعلام شد. در رابطه با افزایش قیمت پژو پارس امیرحسن کاکایی اظهار داشت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودروهای داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخها را بالا بردند از این رو افزایش قیمت خودروهایی مانند پژو پارس حق خودروساز است و این قیمت گذاری دستوری طی این ۴ و ۵ سال اخیر به گونه ای خودروسازان را دچار مشکل کرده است که افزایش ۵۰ درصدی نیز نمی تواند این زیان را جبران کند. برای اطلاع از اینکه بدانید چرا تولید پژو پارس تمدید شد؟ چرا قیمت خودرو پژو پارس افزایش یافت و جزئیات اعلام شرایط فروش پژو پارس به متقاضیان چشم انتظار با ما همراه باشید.
اعلام شرایط فروش پژو پارس به متقاضیان چشم انتظار
به گزارش سبدگردان هدف خودروی پژو پارس یکی از خودروهای پر تقاضا است به طوری که سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار نفر در سامانه یکپارچه برای خرید این خودرو ثبت نام و در نوبت تحویل این خودرو قرار گرفتند. اما با وجود اینکه تعداد زیادی از متقاضیان این خودرو در نوبت تحویل زمستان ۱۴۰۲ و تحویل امسال بودند مسائلی در خصوص عدم انطباق این خودرو با استانداردهای ۸۵گانه و توقف تولید آن مطرح شد.
در واقع سازمان ملی استاندارد در اوایل زمستان سال گذشته اعلام کرد که خودروی پژو پارس که فاقد استانداردهای ۸۵ گانه است تا نیمه اسفند ۱۴۰۲ مجوز تولید دارد و پس از آن بر اساس قانون عمل میشود.
چرا تولید پژو پارس تمدید شد؟
به دنبال این مسئله ایران خودرو نیز اعلام کرد تولید پژو پارس متوقف و به متقاضیان این خودرو، خودروی جایگزین عرضه میشود.
اما به دنبال انتقادات گسترده و متعدد متقاضیان خرید پژو پارس مقرر شد که تولید این خودرو تا نیمه اسفند ۱۴۰۲ ادامه یابد و بعد هم مقرر شد تولید تا پایان همان سال ادامه یابد و در نهایت نیز رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد که به صورت مشروط تولید این خودرو تا فروردین ۱۴۰۳ نیز انجام میشود.
در واقع رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: که تولید خودروی پژو پارس تا مشخص شدن نتایج مرکز آزمون بین المللی، ادامه خواهد داشت که به احتمال زیاد نتایج آزمون استاندارد فروردین ماه ۱۴۰۳ مشخص می شود.
البته پیش از آن نیز منوچهر منطقی معاون وقت حمل و نقل وزارت صمت به خبرنگار فارس گفته بود تولید پژو پارس متوقف نمیشود و سال آینده (۱۴۰۳) پژو پارس ۸۵ گانه داریم.
وی در این رابطه به فارس گفته بود با توافقاتی که در سطح دولت انجام شده از سال آینده خودروی پژو پارس با استانداردهای ۸۵گانه تولید میشود.
تا اینکه چند روز پیش در ۲۷ فروردین علی اسفنانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در یک نشست خبری اعلام کرد: ” قرار بر این بود که پژو پارس به دلیل اینکه استانداردها را رعایت نکرده بود تولید آن متوقف شود که با رفع مشکلاتی که اعلام کردند و با دستور رئیس جمهور به تولید ادامه میدهد.”
بعد از آن نیز در ۲۹ فروردین علیمردان عظیمی مدیرعامل ایران خودرو با ارسال نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی سازمان بورس و اوراق بهادار قیمت فروش جدید محصولات خانواده پژو پارس را اعلام کرد.
در این نامه آمده است؛ با عنایت به اخذ مجوز از مراجع ذیربط قیمتهای فروش جدید شرکت ایران خودرو بابت خانواده محصولات پژو پارس اعلام شد.
به دنبال آن نیز فراخوان ایران خودرو برای ثبت نامیهای پژو پارس با موعد تحویل زمستان ۱۴۰۲ اعلام و شرایط انتخاب و واریز وجه برای متقاضیان خودروی پارس فراهم شده است.
چرا قیمت پژو پارس افزایش پیدا کرد؟
قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته اصلاح نشده در حالی که بهطور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم؛ بنابراین افزایش قیمت خودروهایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمتگذاری دستوری طی چهار- پنج سال گذشته به گونهای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصدی نیز زیان را جبران نمیکند.
اقتصاد آنلاین نوشت؛ کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونهای صبحت میشود که گویی خودروسازان ولخرجی میکنند و ما داریم پول این ولخرجی را میدهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته میشود، اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.
این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمیخرم. کما اینکه ایرانخودرو میخواست پارس را کنار بگذارد، اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است؛ بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شدهای دارد. کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودروهای بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید میشود، گفت: خودروهایی مثل سورن استانداردهای بهتری در مقایسه با پارس دارند، اما میبینیم که خودرو پارس در بازار آزاد همقیمت با آنها است.
معنیاش این است که پارس برای مردم و مصرفکننده نهایی ارزش دارد. وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمتگذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته میشود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سالها با نرخگذاری به ایرانخودرو و سایپا ضرر زدهایم.
این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهکهای مختلف، تنشهای اقتصادی و رشد قیمت کالاهای خوراکی و… به مردم فشار وارد میکند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل میشود، اما اینگونه نشد. چنین سیاستهایی خودروساز را ضعیف میکند.
وی بیان کرد: سیاست قیمتگذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد، اما آنجا معقولتر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد، اما برای ایرانخودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمیکنند. این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر میگیرند، گفت: اما برای ایرانخودرو و سایپا به بهانه کیفیت یکسری ضریب منفی در نظر میگیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود میدهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمتگذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار میبرند.
کاکایی گفت: اگر کیفیت خودروها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا بهشدت زیانده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.
برای مطالعه بیشتر:
افزایش قیمت کارخانه پژو پارس و بخشنامه جدید ایران خودرو+ قیمت جدید پارس کارخانه
طرح فروش نقدی و اقساطی پژو پارس ویژه فروردین ماه ۱۴۰۳+ قیمت جدید پژو پارس