یارانه یا سوبسید نوعی کمک مالی و خدمتی است که به مردم ارائه و در جهت افزایش رفاه عموم جامعه انجام می گردد. یارانه در جهان و همچنین کشورمان تاریخچه و قدمت طولانی دارد و به شکل های مخلتف به بخش اقتصادی جامعه و مردم ارائه می شد. حال آنکه طرح هدفمندی یارانه ها در نیمه دوم سال ۱۳۸۹ در کشور به اجرا درآمد و طبق آن یارانه از پرداخت مستقیم به بازار و صنایع به پرداخت نقدی به مردم تغییر شکل داد و در سال جاری نیز در دولت سید ابراهیم رئیسی بحث های پیش آمده منجر به تغییر قانون یارانه ها شد.
موضوع یارانه در اوایل سال ۱۴۰۱ مردمی سازی شد و اردیبهشت ماه سال جاری افراد جامعه براساس درآمد و وضعیت مالی دهک بندی شدند. ۳۰ درصد از مردم در سه دهک اول و پایین کشور قرار گرفتند و یارانه ۴۰۰ هزار تومانی برایشان تعیین شد، ۶۰ درصد نیز در دهک چهارم تا نهم قرار گرفتند و یارانه ۳۰۰ هزار تومانی به آنها تعلق گرفت. ۱۰ درصد از مردم نیز یارانه دریافت نخواهند کرد.
دهک بندی خانوار براساس شغل، خودرو و مسکن و تعداد اعضای خانواده انجام می شود. اگر مایلید بدانید جزء کدام دهک هستید مقاله کدام دهک هستم و کدام دهک یارانه نمیگیرد را مطالعه نمایید.
پرداخت یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی از اردیبهشت ماه به اجرا درآمد و ۶ ماهه اخیر را افراد مشمول، یارانه نقدی دریافت کرده اند. این در حالی است که مقرر شده زیرساخت های لازم برای پرداخت کالابرگ مهیا و آماده گردد که در آن صورت یارانه نقدی قطع و کالابرگ الکترونیکی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. حال آنکه زمان دقیق اجرای کالابرگ مشخص نیست.
هدفمندسازی یارانه ها با هدف ایجاد عدالت بین افراد جامعه شکل گرفت تا حمایتی باشد از قشر ضعیف جامعه. اما در این میان افراد بسیاری هستند که با توجه به شرایط مالی و درآمدی مشمول دریافت یارانه هستند اما به دلایل مختلفی یارانه واریز نمی شود یا به آنها تعلق نمی گیرد یا پس از مدتی بنا به دلایلی یارانه آنها قطع شده است.
حال برای این دسته از افراد سوال است که نحوه اعتراض برای یارانه قطع شده چگونه است؟ و برای اعتراض به قطع یارانه چه اقداماتی باید انجام داد و از چه مرجعی اقدام کرد؟
اعتراض به قطع یارانه
به گزارش سبدگردان هدف، ابتدا و در زمان به اجرا درآمدن یارانه ها، برای تمام افراد یارانه واریز می شد و محدودیتی وجود نداشت اما بعد از مدتی دولت طرح هدفمندی یارانه ها را مطرح کرد و به اجرا گذاشت که طبق آن افراد با توان مالی بالا از دریافت یارانه حذف شدند. به این ترتیب برای آنکه به افراد یارانه تعلق بگیرد، باید دارای شرایطی باشند و در صورت نداشتن صلاحیت، یارانه افراد قطع خواهد شد.
هدفمندسازی و همچنین تجمیع یارانه ها در سال جاری منجر به قطع یارانه بسیاری از افراد بدون دلیل و در اثر اشتباه شد و اعتراضات زیادی در پی داشت.
به همین دلیل دولت مجدد فرصتی داد تا افراد حذف شده برای ثبت نام و دریافت یارانه اقدام نمایند و ضمن بررسی و در صورتی که دارای صلاحیت باشند، مجدد یارانه دریافت نمایند.
اما چگونه و از چه طریق به قطع یارانه اقدام نماییم؟
اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که به قطع یارانه خود اعتراض دارید می توانید از طریق سامانه حمایتی یارانه اقدام نمایید و اعتراض خود را ثبت کنید. اعتراضات ثبت شده توسط اداره تعاون کار مورد رسیدگی قرار می گیرد. نتیجه اعتراض خود را مجدد باید در هیمن سامانه مذکور مشاهده نمایید. اگر نتیجه اعتراض شما را غیرمشمول نشان داد به این معنی است که به شما یارانه تعلق نخواهد گرفت و در صورت تمایل می توانید درخواست بازبینی مجدد بدهید.
شماره گویا برای اعتراض قطع یارانه
برای اعتراض به قطع یارانه می توانید از طریق شماره گویا ۰۹۲۳۳۳۳۶۳۶۲ و یا سامانه تلفنی ۰۲۱۶۳۶۹ اقدام کنید.
در صورت نیاز مقالات زیر را مطالعه نمایید یا به اشتراک گذارید:
نحوه ثبت نام یارانه برای زوج های جدید که تازه ازدواج کرده اند