ما در این مطلب قصد داریم ۷مورد از اصول موفقیت در کسب و کار را مورد بررسی قرار دهیم. امروزه راه اندازی کسب و کار هنر نیست چیزی که مهم است این می باشد که کسب و کار راه اندازی شده را با استفاده از اصول مختلف به موفقیت برسانید و علاوه بر این که در حال حاضر از آن سودآوری می کنید آینده خوبی را هم برای آن متصور شوید تا شما هم جزو بهترین ها در آن زمینه شوید.
پیش از این مطلبی تحت عنوان ۱۲ قدم برای کسب موفقیت در کار و زندگی منتشر نمودیم که در صورت علاقه مندی می توانید از آن بازدید نمایید.
۷ مورد از اصول موفقیت در کسب و کار
موفق شدن در کسب و کار اصولی دارد که برخی از آنها ریشه در ذهنیت افراد و طرز فکر آنها دارد و برخی نیز به یادگیری تکنیک و اصول مربوط می شود. که در ادامه تمامی این موارد را مورد بررسی قرار می دهیم.
اصل ۱: بزرگ فکرکنید، کوچک شروع کنید، سریع رشد کنید
- بزرگ فکر کنید
کوچک شروع کنید، سریع رشد کنید این موارد جزو اصول موفقیت در کسب و کار می باشد که بزرگ فکر کنید. در ابتدای راه اندازی کسب و کارتان آینده ای بزرگ ترسیم کنید و برنامه هایتان را برای رسیدن به این هدف جهت گیری کنید.
به آرزوهای تجاری خود ایمان داشته باشید خیلی از مالکین برندهای معروف جهان با آرزوهای بزرگ شروع کرده اند و در ابتدا آینده خود را می دیدند.
دلیل اینکه خیلی از مالکان کسب و کارها به نتیجه نمی رسند این می باشد که هدف اولشان و شاید حتی تنها هدف شان از راه اندازی کسب و کار فقط و فقط کسب درآمد بوده و هیچ آینده ای را متصور نبوده اند و برای درآمد بسیار بالا، نقدینگی خود را بجای سرمایه گذاری در کسب و کارشان و توسعه آن، به سمت بازارهای املاک و مستغلات برده و یا اینکه آین را صرف خرید مغازه های دیگر و اجاره آنها به دیگران کرده اند.
- کوچک شروع کنید
فکر بزرگی که در سر دارید را در ابتدا از یک جای کوچک شروع نمایید. برای شروع کار که منابع محدودی مانند محدودیت در تجربه، سرمایه، روابط تجاری و …. دارید بر بازار کوچک تمرکز کنید تا در ابتدا مارک تجاری خود را در آنجا به برند تبدیل نمایید،سپس صاحب اعتبار شوید، روابط تجاری خود را افزایش دهید، از اعتبار بدست آماده برای ورود به بخش های دیگر بازار استفاده نمایید.
- سریع رشد کنید
افرادی که آینده مشخصی را برای کسب و کار خود تصور می کنند و به آن ایمان دارند و از جای کوچک شروع می کنند دو شرط اصلی برای رشد سریع خواهند داشت و عامل دیگری که برای رشد سریع کسب و کار نیاز است، استفاده از منابع دیگران می باشد.
به همین جهت امروزه استفاده از راهبردهایی مثل کسب و کارهای زنجیره ای، تولید تحت لیسانس، خرید شرکتهای کوچک با قابلیت رشد بالا، سرمایه گذاری مشترک و …. هرروزه در حال گسترش است.
بیشتر بخوانید: برای سرمایه گذاری در بورس از کجا شروع کنم؟
اصل ۲ : روی بازار هدف و نوع محصول تخصصی تمرکز کنید
روی بازار هدف و نوع محصول تخصصی تمرکز کنید این موضوع جزو اصول موفقیت در کسب و کار می باشد.
فکر کنید همه افراد یک کشور به یک محصول مشترک نیاز دارند اما برای خرید آن محصول مشترک سلیقه مردم با توجه به منطقه جغرافیایی محل سکونت شان، سطح تحصیلات، سطح درآمد، سبک زندگی و …. متفاوت می باشد پس شما باید به تولید آن محصول برای سلایق مختلف بپردازید.
اما شما با توجه به منابع محدود اولیه کسب و کارتان نمی توانید نیاز همه این بخش های بازار را تامین نمایید پس شما باید بر اساس بازار هدف و نوع محصول متمرکز و تخصصی فعالیت نمایید.
جنبه دیگر از گسترش اصل تمرکز در اکثر کسب و کارها، مربوط به تخصص گرایی در فرآیندهای کسب و کاری می باشد. امروزه به تدریج کسب و کارها در زمینه طراحی، تولید، برندینگ و پخش و توزیع به سمت تخصصی شدن پیش می روند.
کسب و کارهایی که دارای دانش تخصصی بالایی هستند تمام منابع خود را بر روی طراحی متمرکز کرده اند و در مقابل کسب و کارهایی نیز چون دارای مزیت هایی در تولید هستند (مثل نیروی انسانی ارزان قیمت، تسهیلات دولتی و ….) بر روی این بخش از کسب و کار تمرکز کرده اند و به همین جهت باعث شکل گیری اشکال جدیدی از کسب و کارها شده اند که تخصص و تمرکزشان فقط بر روی برندینگ و پخش و توزیع محصولات می باشد.
مدل بسیاری از کسب و کارهای موفق امروزی دنیا بر این اساس استوار است و البته این نوع از کسب و کارها نیز نهایت ارزش افزوده را نصیب خود می کنند.
اصل ۳ : نوآوری در محصول و فرایند کسب و کار
نوآوری در محصول و فرایند کسب و کار یکی دیگر از اصول موفقیت در کسب و کار می باشد. تا چند سال گذشته داشتن نوآوری در محصول یا فرآیندهای کسب و کار قادر بودید که سریعا رشد کنید و معروف شوید اما در حال حاضر شما با داشتن نوآوری میتوانید به بازار رقابتی وارد شوید.
و اما نوآوری چیست؟ نوآوری خلاقیتی است که در محصول، شکل انجام کار و یا فرآیندهای کاری پیاده شده باشد.بیشتر کارآفرینان و مدیر و مالکان کسب و کارهای ایرانی خلاقیت بالایی دارند اما در تبدیل آن به یک ارزش واقعی برای بازار و مشتریان مشکل دارند.
این موضوع که بیشتر کسب و کارهای ایرانی با یک نوآوری وارد بازار می شوند دومین مشکل در زمینه نوآوری در کسب و کارهای ایرانی است چون بعد از مدتی نوآوری آنها برای بازار و مشتریان تکراری خواهد شد و توسط بسیاری از کسب و کارهای دیگر، کامل و یا ناقص کپی برداری می شود دیگر چیزی برای عرضه نخواهند داشت به همین دلیل بعد از مدتی افول می کنند.
شما نوآوری را در کسب وکارتان مدام به روزرسانی کنید و همیشه ارزش های جدیدی به بازار و مشتریان خود عرضه نمایید.
بیشتر بخوانید: ۹ ایده پرسود برای سرمایه گذاری با ۱۰۰ میلیون تومان
اصل ۴ : استعدادهای مناسب برای توسعهی برندتان را استخدام کنید
از دیگر اصول کسب موفقیت در کار این است که باید استعدادهای مناسب برای توسعهی برندتان را استخدام کنید. اگر به دنبال موفقیت طولانی مدت برای کسب و کارتان هستید شما به جمعآوری استعداد های مناسب برای توسعهی برندتان نیاز خواهید داشت.
تیم شما در واقع اسکلت شرکت تان است و وجود یک فردی که مناسب برای کسب و کار شما نیست در آن میتواند پیشرفت شما را کاملا مختل کند. در واقع استعدادهایی که دیدگاه یکسانی با شما دارند برای شما مناسب بوده و احتمال موفقیت را تا حد زیادی افزایش خواهند داد.
کیب اسکیبیکی، بنیانگذار Top Notch Threads، اهمیت جمعآوری یک تیم تمام ستاره را درک میکند. او میگوید: “هنگامی که شرکت خودم را راه انداختم، ارتباطات زیادی نداشتم، اما متعهد به تشکیل تیمی بودم که همگی دیدگاه یکسانی با من داشتند، و در عین حال تجربهی مورد نظر و دلخواه را در اختیار داشته و به خوبی از نقش خودشان آگاه بودند”.
برای ساختن یک کسب و کار لازم است که کار و تلاش فراوانی را در طول مرحلهی راهاندازی انجام دهید و برای رسیدن به اهداف نهایت تلاش خود را به کار ببندید و موانع را یک به یک از سر راه بردارید!
حتما مطالعه کنید : موفقیت چگونه حاصل می شود؟
اصل ۵ : وضعیت اقتصاد کلان را بررسی کنید
اصول دیگر موفقیت در کسب و کار، بررسی وضعیت اقتصاد کلان می باشد. در کشور ایران که فراز و فرودهای زیادی را هر روزه از نظر اقتصادی تجربه می کنیم روزی خواهد رسید که دورههای بحرانی پایان بپذیرند و در نهایت بعد از رکود و سختی، رونق و سر زندگی در پی خواهد داشت.
شما باید مدام وضعیت اقتصاد کلان و بازارها را بررسی نمایید تا در لحظه تغییر بتوانید پیشگام شده و از رقبا پیشی بگیرد. برای این کار باید مباحث اولیه تحلیل اقتصادی را بیاموزید و با دنبال کردن اخبار، جوّ کلی اقتصادی را بررسی کنید ولی برای بررسی دقیق و حرفهای این گونه مباحث به تخصص مالی سطح بالا نیاز خواهید داشت.
بیشتنر بخوانید: سرمایه گذاری در بورس بهتر است یا در بانک ؟
اصل ۶ : فروش را اولویت قرار دهید
اصل ششم موفقیت در کسب و کار “فروش را در اولویت قرار دهید” می باشد. موضوعی که به سرعت ارزش محصول یا خدمات شما را ثابت خواهد کرد فروش می باشد. فروش هم پیشرفت شما را در کسب و کارتان ثابت خواهد کرد هم درآمدی را به کسب و کار شما تزریق خواهد کرد و باعث رشد شما میشود.
کارلو سیسکو بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Select است، یک انجمن خصوصی که دسترسی به رویدادهای منحصر به فرد و تبلیغات در رستورانها، هتلها، سالهای شبانه و خردهفروشان را به شما ارائه میدهد این شخص برای اینکه پایه و اساس کسب و کار خود را ایجاد کند، از ابتدا فروش را اولویت قرار داد.
سیسکو میگوید:
“به عنوان یک کارآفرین، شما دائما دیدگاه خود را به کارکنان، شرکا، سرمایهگذاران و مشاوران فعلی و آیندهنگر میفروشید. بالا و پایینهای پیش رویتان را بشناسید و بیوقفه تلاش کنید. شما باید اعتماد به نفس کافی را برای قد علم کردن در اتاقی از صدها نفر آدم یا گروهی از مدیران ارشد داشته باشید”.
داشتن ایده بسیار خوب و مفید است، اما بدون فروش به احتمال زیاد همگی محکوم به شکست خواهید شد. مارک کوبان به طور مداوم در مورد اینکه چگونه موفقیت بر پایهی فروش است صحبت میکند. کارآفرینانی که در فروش عالی هستند، به کسب و کارشان یک مزیت رقابتی میدهند.
اصل ۷: هوشمندانه بازاریابی کنید
هوشمندانه بازاریابی کنید این موضوع جزو مهم ترین اصول موفقیت در کسب و کار می باشد. برای رونق کسب و کار در دورانی که اقتصاد همراه با رکود است، نیازمند خلاقیت و نبوغ هستید تا در دوران رونق بازار، هر کالا یا خدمتی را با کمترین تلاش به فروش رسانید اما در زمانی که پول در گردش جامعه کاهش یافته و افراد حاضر به پذیرش ریسک نیستند، برای فروختن کالای خود باید از فکرتان استفاده کنید. اینجاست که بازاریابی خلاقانه اهمیت خود را به نمایش می گذارد.
در ابتدا، فهرستی از تمام مزایای کالا یا خدمت ارائه شده آماده نمایید و آنها را در قالبی جذاب طراحی کنید. با این کار میتوانید هنگام رویارویی مستقیم یا مجازی با مشتریان، در کوتاهترین زمان نظر آنها را برای خرید کالا جلب کنید.
از طرف دیگر، مشتریان بالقوه را شناسایی کنید و بر اساس اولویت، آنها را طبقهبندی نمایید. این کار از آن جهت مهم است که میتوانید بازاریابی خود را به صورتی هدفمند بر مشتریان با اولویت بالا متمرکز کنید و انرژی و پول خود را بیهوده هدر ندهید.
بیشتر بخوانید: ۸ ایده برای سرمایه گذاری با ۵۰ میلیون تومان
۹ قانون طلایی برای موفقیت
- حتی رئیس هم باید آستین هایش را برای کار کمی بالا بزند.
- هیچگاه ۱۰۰% هیچ چیز را برای هیچکس برملا نکنید.
- هنگام خشم و عصبانیت، تصمیم نگیرید.
- بهترین روش برای جاخـالی دادن از تیرهای رقبا آن است که هیچگاه در تیررس آنان قرار نگیرید.
- «متمرکز بودن» و «پشتکار» دو عنصر حیاتی موفقیت هستند.
- ثروت نمی تواند ضامن شکست ناپذیری و وفـاداری باشد.
- پول نقد، پول نقد است حتی اگر از شکم فیل بیرون بیاید.
- هرگز خیانت و خائن را به آسانی نبخشید.
- در ازای هر سخنی که می گویید، اجـازه دهید دشمنتان (یا رقیبتان) ۱۰ سخن بگوید.