در پایان معاملات بورس امروز شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت بزرگان بورس و نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت شامل “فملی، فولاد، فارس، پارسان، شپنا، شبندر، وغدیر” رشد کم نظیر ۴۵ هزار و ۷۳ واحدی را رقم زد و در ارتفاع یک میلیون و ۳۸۹ هزار واحد ایستاد. شاخص هم وزن نیز با تاثیرپذیری یکسان از کلیه نمادهای کوچک و بزرگ بازار ۱۳ هزار و ۲۴۷ واحد صعود کرد و به سطح ۳۹۳ هزار واحد رسید. به این ترتیب رشد بازار بورس امروز موجب افزایش ۳.۴ درصدی ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی شد.
ارزش سهام عدالت چقدر شد؟
به گزارش سبدگردان هدف، در روز رشد ۴۵ هزار واحدی شاخص کل بورس، ارزش سهام عدالت نیز ۳.۴ درصد معادل ۳۱۷ هزار و ۸۱۳ تومان نسبت به روز گذشته بیشتر شد و به ۹ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۲۴۰ تومان رسید. به این ترتیب ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به ۵ میلیون و ۷۳۵ هزار و ۵۴۴ تومان رسید.
همچنین بخوانید: مبلغ و نحوه پرداخت یارانه ۱۴۰۲ مشخص شد
آخرین وضعیت سهام عدالت متوفیان
چند روز پیش بود حمیدرضا دانش کاظمی به آخرین وضعیت تعیین تکلیف وراث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد.
وی به وجود موارد متعدد در زمینه تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و گفت: وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.
دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سالها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.
عضو شورای عالی بورس به دیگر مشکل حاکم در مسیر سهام عدالت متوفیان اشاره کرد و اظهار داشت: در ایران با ادیان و مذاهب مختلفی روبرو هستیم و اینگونه نیست رفتار وراثتی کشور در خصوص مذهب شیعه با فرد مسیحی و زرتشتی یکسان باشد.
وی ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.
دانش کاظمی افزود: از سوی دیگر طبق دستور رهبر معظم به قوه قضاییه، نباید هزینه ویژهای برای امور سهام عدالت از سوی سهامداران پرداخت شود.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را به صورت رایگان از طریق سامانهای که به شرکت سپردهگذاری مرکزی متصل است، پر کنند.
وی اعلام کرد که با توجه به چنین اقدامی، وراث متوفیان سهام عدالت و نیز سهامی که باید به آنها اختصاص یابد؛ مشخص است.
دانش کاظمی اظهار داشت: دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید به گونهای این امر را پیادهسازی کنند که شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند آن را بررسی و اقدامات لازم را انجام دهد.
این عضو شورای عالی بورس ادامه داد: از سود سهام سالهای گذشته فرد متوفی که در شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار دارد، هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠ هزار تومان کسر میشود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد.
وی گفت: این مصوبه در شورای عالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپردهگذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.
دانش کاظمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا میرسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح به سرعت در حال انجام است اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلاً کار سادهای نیست.
این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند و در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپردهگذاری به صورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار میدهد.
وی اظهار داشت: این موضوع باید قابل توجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد./ایرنا