آخرین روز کاری این هفته، بورس تهران با رنگ سبز و رشد شاخص های اصلی و منتخب بازار سپری شد. به طوری که شاخص کل با بیشترین تاثیر مثبت بزرگان بازار و نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت شامل “فولاد، شستا، کچاد، شپنا، شبندر، پارس، فارس” با رشد ۳۱ هزار و ۹۴۲ واحد همراه شد و در ارتفاع یک میلیون و ۸۱۷ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با تاثیرپذیری یکسان از کل نمادهای کوچک و بزرگ بازار، همسو با همتای خود حرکت کرد و با ۷۳۸۶ واحد رنگ سبز خود را به سطح ۵۴۵ هزار واحد رساند. عمکلرد سبد سهام عدالت نیز مثبت بود. به این ترتیب در روز سه شنبه ۱۶ اسفند ماه، آخرین روز کاری بورس در هفته جاری، ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی با رشد ۲.۱ درصدی همراه شد.
ارزش سهام عدالت چقدر شد؟
به گزارش سبدگردان هدف، در پایان بورس روز سه شنبه مورخ ۱۶ اسفند ماه ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی ۲۷۹ هزار تومان معادل ۲.۱ درصد افزایش یافت و آخرین ارزشش به ۱۳ میلیون و ۲۰۳ هزار تومان رسیدو با این حساب ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی، ۷ میلیون و ۹۲۲ هزار تومان شد.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس روز گذشته درباره امکان فروش سهام عدالت توضیح داد: سهامداران همه منافع سهامداری را دارند بلکه فقط نمی توانند سهام خود را بفروشند. وی ادامه داد باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد. شرایط بازار یک دلیل است، اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را میخرند و سهام از دست مردم خارج می شود. در ابلاغیههای مقام معظم رهبری هم تاکید جدی روی بحث نگهداری سهام وجود دارد. ممکن است به مرور بحث فروش هم رخ دهد.
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت ۱۴۰۱ در انتظار ۳ شرکت
مرحله اول سود سهام عدالت ۱۴۰۱ اواخر پاییز در آذر ماه برای سهامداران واریز شد و وعده پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت در پایان اسفند یا اوایل فروردین ۱۴۰۲ داده شد. حالا روزهای پایانی سال در حال سپری شدند هستند، اما خبری از واریز سود سهام عدالت نیست. اما علت عدم پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت ۱۴۰۲ چیست؟
سنا در اینخصوص نوشت: شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پالایش نفت بندرعباس به همراه چند شرکت دیگر بخشی از سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۰ خود را به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردهاند.
بیشترین سود نقدی پرداخت نشده به سه شرکت فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس بازمیگردد که به ترتیب مبلغی بالغ بر ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان، ۶ هزار میلیارد تومان و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است. به طوری که در مجموع از ۱۹ هزار میلیارد تومان سودی که هنوز پرداخت نشده، ۱۵.۲ میلیارد تومان مربوط به سه شرکت مذکور است.
مطالعه بیشتر: