برخی بررسی های انجام شده نشان می دهد که در بعضی از فروشگاه ها هنگام خرید و کارت کشیدن، از کارت خریداران کارمزد کسر می شود، معاون بانک مرکزی اعلام کرده است که اخذ وجوه مختلف از مشتری به بهانه کارمزد کارتخوان ممنوع می باشد.
کارمزد تراکنش های خرید کارتی را باید صاحب پوز بپردازد نه مردم
به گزارش سبدگردان هدف معاون بانک مرکزی اعلام کرد که کارمزد تراکنشهای خرید کارتی را باید صاحب پوز بپردازد نه مردم، از این رو اخد وجوه مختلف از مشتری به بهانه کارمزد کارتخوان ممنوع است.
مهران محرمیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص کسر کارمزد از دارندگان کارتهای بانکی هنگام خرید از کارتخوانهای فروشگاهی، اعلام کرد: طبق بخشنامه بانک مرکزی کارمزد باید از صاحب دستگاه کارتخوان کسر شود نه دارنده کارت.
وی در واکنش به کسر کارمزد ۱۲۰۰ تومانی از خریداران در یکی از فروشگاه ها، تأکید کرد: کارمزد تراکنشهای خرید ۱۲۰۰ ریال است نه ۱۲۰۰ تومان؛ هیچ فروشگاهی نباید چنین اقدامی را انجام داده، چراکه مخالف بخشنامه بانک مرکزی است.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی تأکید کرد: اخذ وجوه مختلف از مشتری به بهانه کارمزد کارتخوان، ممنوع است و نباید انجام شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی همچنین قبلاً به تسنیم درباره کسر کارمزد از تراکنشهای خرید فروشگاههای معاف شده از این طرح نیز گفته بود: هیچ تغییری در مشاغلی که قبلاً معاف از دریافت کارمزد شده بودند، صورت نگرفته و براساس همان لیستی که اعلام شده بود مشاغل معاف شده از اخذ کارمزد، مشخص هستند.
برای مطالعه بیشتر: هیچ کارمزدی برای دریافت پول از خودپرداز و پرداخت قبوض اخذ نمی شود
او درباره اینکه مشاغل معاف از کارمزدی که این روزها از تراکنشهای خرید کارتخوانشان کارمزد کسر می شود باید چه اقدامی انجام دهند؟ گفت: بانک مرکزی لیست مشاغل معاف را اعلام کرده و در صورت تخلف باید از شرکت های پرداخت پیگیری کرد.
به گزارش تسنیم،با اعلام بانک مرکزی از ۴ تیرماه دریافت کارمزد از کارتخوانها و پایانههای فروش اینترنتی آغاز شده است. در مدل جدید کارمزد تراکنش خرید، همه ذی نفعان یک تراکنش از جمله بانک صادرکننده کارت بانک پذیرنده (حساب پشت کارتخوان)، پذیرنده تراکنش (فروشگاه) کارمزد پرداخت میکنند. بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است.
کف کارمزد ها تا تراکنشهای ۶ میلیون ریال ۱۲۰۰ ریال می باشد
براساس نظام کارمزدی جدید در شبکه پرداخت کشور؛ دارندگان دستگاههای کارتخوان به ازای هر تراکنش خرید از ۱۲۰۰ تا حداکثر سقف تعیینشده بسته به مبلغ تراکنش، کارمزد پرداخت میکنند.کف این کارمزد تا تراکنشهای ۶ میلیون ریال ۱۲۰۰ ریال و برای تراکنشهای بالاتر بهصورت پلکانی تا سقف تعیینشده، خواهد بود.
بیشتر بخوانید: برخی صنوف مستثنی شده از پرداخت کارمزد، به ازای تراکنش های خود کارمزد پرداخت کرده اند
بعبارت دیگر، مبلغ کارمزد به این صورت محاسبه خواهد شد که برای تراکنشهای تا مبلغ شش میلیون ریال (۶۰۰ هزار تومان) بهصورت ثابت ۱۲۰ تومان خواهد بود و برای تراکنشهای بالاتر از ۶۰۰ هزار تومان نیز دو دههزارم مبلغ تراکنش در نظر گرفته خواهد شد که بهصورت سرجمع در پایان روز با در نظر گرفتن ملاحظات تخفیفی توسط بانکها از دارندگان دستگاههای کارتخوان دریافت میشود.
شایان ذکر است مطابق جدول زمانی اجرای این بخشنامه، بجز صنوفی همچون نانوائی ها، سوپر مارکتها، جایگاههای سوخت گیری، واحدهای درمانی و …، نظام جدید کارمزد برای مابقی پذیرندگان از ۴ تیر ماه اجرایی شده است. زمان اجرای کارمزد برای اصناف مستثنی شده در گام نخست هم، متعاقبا اعلام خواهد شد.
لیست تفصیلی صنوف مستثنی شده در گام نخست به شرح زیر است:
نانواییها • سوپرمارکتها و فروشگاههای محصولات غذایی و خواروبار فروشی • داروخانهها، بیمارستانها و خدمات درمانی • جایگاههای سوخت اتوماتیک و فروشندگان سوخت • فروشگاههای تجهیزات ساخت کاردستی و صنایع دستی هنری • حمل و نقل درون و حومه شهر، تاکسیرانی و کرایه اتومبیل • مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان • روزنامهفروشیها و دکههای روزنامه • دفتر خدمات مخابراتی محلی و راهدور • انجمنها و اتحادیههای مدنی، اجتماعی و موسسات خیریه • فروشگاه محصولات رسانهای، کتاب، روزنامه، فیلم، موسیقی • عوارض راه، پارکینگ، پارکومتر و گاراژ • وجوه دولتی، قوه قضاییه و شرکتهای خدماتی (آب، برق، گاز)/ تسنیم