آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟

آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟

اما رشد بورس تا کجا ادامه پیدا میکند؟ آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟ درباره ریزش بازار بورس نظرات مختلفی وجود دارد. عده ای از کارشناسان بر این عقیده هستند که بورس حباب دارد و میریزد اما تعدادی از کارشناسان هم اعتقاد دارند که در بازار هیچگونه حبابی وجود ندارد که منجر به ریزش بازار بورس شود.

قبل از یک میلیونی شدن شاخص بورس بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که شاخص قبل از رسیدن به یک میلیون ریزش خواهد کرد اما همانطور که مشاهده کردید مقاومت روانی یک میلیونی را هم رد کرد.

ریزش یکباره ی بورس ممکن است؟

در ادامه به بررسی نظرات کارشناسان درباره یک میلیونی شدن شاخص بورس، ریزش شاخص بورس و اینکه آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد میپردازیم:

نظرات حسین عبده تبریزی درباره ریزش شاخص بورس

حسین عبده تبریزی دبیر کل پیشین بورس درباره سوال آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟ معتقد است: با توجه به هجوم نقدینگی در بورس و با توجه به اینکه به اصطلاح هر سهم برای خود صاحبی پیدا کرده است نمی‌توان منتظر ریزش‌های شدید در این بازار بود اما این موضوع که عده‌ای با دید کوتاه‌مدت وارد این بازار شده‌اند و هر لحظه آماده خروج نقدینگی خود از این بازار هستند، ریسک ریزش بازار سهام را به شدت افزایش داده است.

 

وی ادامه داد: فعلا شاخص رو به صعود می باشد و با توجه به ورود نقدینگی می‌توان حدس زد پول‌ها و نقدینگی حجم زیادی از مردم که می‌تواند در بازارهای دیگر به کار گرفته شود، فعلا در بازار سهام است.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به هجوم نقدینگی در این بازار نمی‌توان منتظر ریزش‌های شدید در این بازار بود تاکید کرد: نمی‌توان منتظر ریزش‌های شدید در این بازار بود اما توصیه می‌شود که افراد با دید بلندمدت به این بازار نگاه کنند و همواره از پس‌انداز خود برای سرمایه‌گذاری در این بازار استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: شاخص بورس تا چه زمانی به رشد خود ادامه می دهد؟

نظرات کیهانی‌حکمت درباره ریزش شاخص بورس

کیهانی‌حکمت اقتصاددان، درباره سوال آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟ معتقد است: بورس ایران شکل حباب گونه‌ای گرفته به طوریکه ارزش اسمی برخی از شرکت‌ها به مراتب چندین برابر بیش از ارزش واقعی آنهاست و ممکن است هر آن این حباب شکسته شود که البته شکسته شدن حباب بورس به معنای سقوط این بازار نیست.

وی با تأکید بر اینکه شکسته شدن حباب بورس به معنای سقوط بازار بورس نیست، ادامه داد: با توجه به اینکه وضعیت بازار سرمایه حباب گونه است اما روند بورس به گونه‌ای است که انتظار ترکیده شدن حباب و کاهش شاخص بورس را داریم اما این کاهش به حدی نیست که منجر به سقوط بورس شود.

وی درباره زمان ترکیدن حباب شاخص گفت: روند صعودی بورس تا ۵-۴ ماه آینده ادامه خواهد داشت و به طور قطع با ترکیدن حباب روند معکوس خواهد شد.

بیشتر بدانید: پیش بینی بازار سرمایه و اتفاقات پیش روی آن در چند ماه آینده

نظرات حیدر مستخدمین‌ حسینی درباره ریزش شاخص بورس

حیدر مستخدمین‌ حسینی، اقتصاددان و رئیس سابق هیئت مدیره بورس درباره سوال آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟ معتقد است: افزایش الان شاخص بورس تداعی‌کننده حرکت بورس در سال ۱۳۹۲ است زمانی که دولت با هدف کاهش تورم، ابتدا وجوه نقدی را به سمت بازار سهام گسیل داد و بعد از تجمیع با یک حرکت موجب کاهش شاخص سهام شد.

وی از این فرایند به‌عنوان سوخت‌کردن نقدینگی یاد کرد و با ابراز نگرانی از تکرار دوباره این موضوع ادامه داد: صعود بورس تا جایی که ارزش خود را متناسب با تورم و کاهش ارزش پول رشد دهد منطقی است اما بعد از این که وضعیت از حالت تعادلی خود خارج شود این افزایش شاخص بورس نگرانی‌هایی ایجاد می کند.

رئیس سابق هیئت مدیره بورس درباره زمان این ریزش توضیح داد: من حس می‌کنم چنین ریزشی از لحاظ زمانی نزدیک باشد، زیرا ما اتفاق خاصی از لحاظ ایجاد طرح توسعه‌ای و بازسازی در واحدهای بورسی نمی‌بینیم.

درباره پیش بینی وضعیت بازار سرمایه و شاخص بورس در سال ۹۹ بیشتر بخوانید

نظرات احمد توکلی درباره ریزش شاخص بورس

احمد توکلی، اقتصاددان و نماینده سابق مجلس درباره سوال آیا بازار بورس به یکباره ریزش خواهد کرد؟ معتقد است: رشد فعلی بورس حبابی است و زمانی که اقتصاد با سرعت به سمت رکود شدیدتر پیش می‌رود و طبق قاعده باید وضعیت همه بخش‌ها نیز خراب باشد، چه معنی دارد بورس ایران برخلاف همه بورس‌های جهان در حال رشد باشد؟ مگر آن که ناسلامتی در کار باشد!»

نماینده سابق مجلس ادامه داد: به طور مثال وقتی دارایی یک شرکت ۴۵۰ میلیارد تومان است چگونه بدون هیچ اتفاقی در عملکرد این شرکت، ارزش آن به ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان می‌رسد!؟ اگر این حباب نیست، پس چیست!؟

وی تاکید کرد: اگر حباب بازار بترکد، دولت پاسخ‌گوی سرمایه از دست رفته عامه مردم باید باشد؛ چرا که مسئول همه چیز است و باید برای همه حالت ها تدبیری بیاندیشد.

یک پاسخ

  1. تعریف ساده از شاخص فعلی بورس برخی کارشناسان ارزش فعلی بازار بورس را معادل ۲۸۰میلیارد دلار می دانند که در سال ۱۳۶۹فقط ۱.۱میلیارد دلار یعنی ۲۴۵میلیارد تومان بر احتساب هر دلار ۲۰۰تومان بود و در آن زمان شاخص ۱۰۰بود یعنی نصف دلار. حال که ارزش بازار ۲۸۰برابر زیاد شده باید معادل ریالی نصف دلار را بر ۲۸۰ ضرب کرد که عدد زیر به عنوان شاخص واقعی حاصل می شود.۱۲۰۰۰ضربدر ۲۸۰ مساوی است با ۳۳۶۰۰۰۰ که این رقم به معنی شاخص واقعی بازار بورس هست.حال اگر نظر برخی اقتصاد دانان را مبنی بر حباب۴۰تا ۵۰درصدی بپذیریم در این صورت ارزش واقعی شاخص نصف رقم بین ۱۷۵۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰۰ ارزیابی می شود.پس ریزش اندک بورس همان قدر محتمل است که رشد شاخص آن تا بیش از ۳میلیون نیز قابل تصور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *