رئیس سازمان بورس در روز یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ مجوز پذیره نویسی صندوق آتیه مفید را به عنوان اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی به سبدگردان مفید اعطا گردید و مزایای پذیره نویسی آتیه مفید به عنوان اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی تشریح شد که البته با توجه به استقبال گرم کاربران در مرحله پیش پذیره نویسی، فرصت مشارکت تا زمان تکلیف سقف پذیره نویسی محدود است. برای اطلاع از جزئیات پذیره نویسی اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی با عنوان صندوق آتیه مفید آغاز شد، آخرین مهلت مشارکت در این صندوق سرمایه گذاری، اینکه بدانید صندوق بازنشستگی تکمیلی چیست و همچنین پذیره نویسی چیست؟ این گزارش را تا انتها بخوانید.
پذیره نویسی اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی با عنوان صندوق آتیه مفید آغاز شد
به گزارش سبدگردان هدف مراسم اعطای مجوز پذیرهنویسی اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی یکشنبه ۱۹ آذر با حضور مجید عشقی رئیس سازمان بورس، علیرضا ناصرپور عضو هیات مدیره سازمان بورس، سایر مدیران ارشد این سازمان و مدیران کارگزاری مفید در محل سازمان بورس برگزار شد.
بر اساس این گزارش در این مراسم بطور رسمی، مجوز پذیرهنویسی صندوق آتیه مفید به مدیرعامل سبدگردان مفید، اعطا و مزایای این صندوق تشریح شد.
به دنبال اعطای این مجوز، پذیرهنویسی واحدهای نوع سوم صندوق آتیه به عنوان نوع جدیدی از صندوقهای سرمایهگذاری از امروز آغاز شد. با توجه به استقبال کاربران در مرحله پیش پذیرهنویسی، فرصت مشارکت تا تکمیل سقف پذیرهنویسی محدود خواهد بود.
صندوق بازنشستگی تکمیلی چیست؟
صندوق بازنشستگی تکمیلی، نوعی صندوق سرمایهگذاری است که توسط کارفرمایان و سایر سرمایهگذاران عادی برای تأمین مالی دوران بازنشستگی تأسیس میشود. این صندوق با جمعآوری منابع مالی و سرمایهگذاری در اوراق بهادار، بازده مناسبی را برای سرمایهگذاران خود فراهم میکند. صندوق بازنشستگی تکمیلی از دو جهت با سایر صندوقهای سرمایهگذاری متفاوت است:
- هدف: هدف اصلی صندوق بازنشستگی تکمیلی، تأمین مالی دوران بازنشستگی است؛ درحالیکه سایر صندوقهای سرمایهگذاری اهداف دیگری مانند ایجاد درآمد ثابت، کسب سود کوتاهمدت یا سرمایهگذاری در داراییهای خاص را دنبال میکنند.
- بازه زمانی سرمایهگذاری: صندوق بازنشستگی تکمیلی برای بازه زمانی بلندمدت طراحی شده است؛
صندوق بازنشستگی تکمیلی نقش موثری در آتیه افراد خواهد داشت
مجید عشقی رئیس سازمان بورس در این مراسم ضمن تشکر از مجموعه مفید و همه دستاندرکارانی که در مسیر تاسیس اولین صندوق بازنشستگی تکمیلی فعالیت موثر و مستمر داشتهاند، گفت: صندوقهای سرمایهگذاری با توجه به سابقهای که دارند در آینده نهچندان دور میتوانند سهم عمدهای در بازار داشته باشند و نقش موثری را در تامین آتیه افراد ایفا کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به نیازهای ماهانه و مستمر افراد در دوران بازنشستگی، صندوقهای بازنشستگی تکمیلی میتوانند بخشی از هزینههای دوران بازنشستگی افراد را تامین کنند. صندوق آتیه مفید میتواند منابع دائمی را به بازار سرمایه وارد کند که این امر در راستای توسعه سرمایهگذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه است.
علیرضا ناصرپور معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس نیز گفت: تلاش شده ساختار صندوق بازنشستگی تکمیلی آتیه مفید ساده طراحی شود. چرا که قرار است تعداد بسیاری کارفرما در این صندوق سرمایهگذاری کنند. این صندوق از شفافیت بینظیری در میان سایر صندوقهای سرمایهگذاری برخوردار است و ترکیب دارایی منعطف و متنوعی دارد. صندوق بازنشستگی تکمیلی در بلندمدت میتواند سود قابل قبولی برای سرمایهگذاران تامین کند.
صندوق بازنشستگی تکمیلی راهکاری برد- برد برای کارمند و کارفرما
علیرضا آدمن مدیرعامل سبدگردان مفید هم در این نشست، گفت: تولد صندوق بازنشستگی تکمیلی در بازار سرمایه به عنوان یک راهکار شناخته شده جهانی در بلندمدت اثر قابل توجهی در کمک به مسئله صندوقهای بازنشستگی خواهد داشت.
وی افزود: صندوق بازنشستگی تکمیلی راهکار برد-برد برای همه طرفها محسوب میشود. چرا که از یک سو رفاه و آرامش را برای نیروی کار در پی دارد و از طرف دیگر شرکتها با نیروهای با انگیزه و بازده بالا مواجه خواهند شد. نتیجه این معادله برد-برد این است که رشد تولید و توسعه اقتصاد از طریق سرمایه گذاری منابع با ثبات رقم خواهد خورد.
آدمن ادامه داد: صندوق بازنشستگی تکمیلی میتواند موجب تغذیه بازار سرمایه و اقتصاد شود. اگر عملکرد درستی در این راه داشت، نتایج مطلوبی بدست خواهیم آورد. صندوقهای بازنشستگی تکمیلی در دنیا در قالب مشارکت از دهه ۱۹۷۰ میلادی کار را آغاز کردند و اکنون ۱۱۰ میلیون نفر در آمریکا از این صندوقها استفاده میکنند. طیف وسیعی از آنها در بخشهای تولیدی و خصوصی فعال هستند. انتظار میرود اقدامات مناسبی را به جهت جذب سرمایهگذار داشت.
صندوق بازنشستگی تکمیلی آتیه مفید از نوع صدور و ابطالی است و سرمایهگذاران میتوانند با مراجعه به بخش سرمایهگذاری در سامانه ایزیتریدر یا اپلیکیشن مفید برای صدور واحدهای این صندوق اقدام کنند.
صندوق آتیه مفید ضمن ایجاد تنوع در ترکیب داراییها، سعی در کسب بازدهی مناسب برای دوران بازنشستگی افراد و همچنین آینده فرزندان دارد. به علاوه، مدیریت ریسک در این صندوق نقش پررنگی دارد و تخصیص مناسب داراییها میتواند سرمایه را نسبت به نوسانات تورمی محافظت کند.
ویژگیهای صندوق بازنشستگی تکمیلی
این صندوق با ارائه بازدهی مناسب در بلندمدت و کاهش ریسک سرمایهگذاری، باعث میشود تا سرمایهگذاران، دوران بازنشستگی خود را با آرامش بیشتری سپری کنند. مهمترین ویژگیهای این صندوق:
- بازدهی مناسب در بلندمدت
- کاهش ریسک سرمایهگذاری
- تنوع داراییها
- بازه زمانی طولانی سرمایهگذاری
- عدم امکان برداشت زودهنگام
پذیره نویسی چیست؟
پذیره نویسی، عملی است که به واسطه آن شخصی تعهد می کند قسمتی از سرمایه شرکت را تقبل کند و در شرکت سهامی عام شریک شود. موسسان شرکت سهامی عام، قسمتی از سرمایه را از طریق فروش سهام به مردم تأمین می کنند. طبق ماده ۳۸ قانون تجارت، شرکت سهامی عام، هنگامی تشکیل می گردد که کلیه سهام آن تأدیه شود. این بدان معنا است که تشکیل شرکت، زمانی امکان پذیر است که کل سرمایه چه از جانب موسسان و چه از طرف مردم تعهد شده باشد.
مهلت پذیرهنویسی چقدر است؟
سازمان بورس و اوراق بهادار تعیینکننده مهلت پذیرهنویسی است و این مهلت معمولاً بیشتر از ۳۰ روز نیست. با این حال، در صورتی که مؤسسان و ناشران اوراق، خواهان تمدید مهلت پذیرهنویسی باشند، باید دلایل مستدل به سازمان بورس ارائه کنند و در هر دو مرحله، نتایج توزیع و فروش اوراق به اطلاع سازمان برسد.
دلیل این مهلت، حمایت از سرمایهگذاران است. با این روش، سرمایهها در بانک نمیماند و بلافاصله پس از تکمیل فرآیند عرضه عمومی، استفاده از وجوه دریافتی توسط سازمان، بلامانع است. در شرایطی که فرآیند عرضه عمومی تکمیل نشود، ظرف مدت ۱۵ روز وجوه دریافتی باید به سرمایهگذاران بازگردانده شود.
برای مطالعه بیشتر:
زمان پذیره نویسی فصبا با روش سلب حق تقدم از سهامداران فعلی، جهت انجام افزایش سرمایه اعلام شد
اخبار مهم و ضروری بورس/ پذیره نویسی اوراق مرابحه جدید از امرو