از ۱۰ اردیبهشت ۹۹ مشمولان میتوانند به منظور آزاد سازی سهام عدالت با کد ملی خود به سامانه سهام عدالت www.samanese.ir وارد شوند و سهام شرکتهای سهام عدالت را به مالکیت خود در آورند. ما در این مطلب قصد داریم به آموزش آزادسازی سهام عدالت در سامانه سهام عدالت بصورت گام به گام بپردازیم.
توجه داشته باشید، آنطور که در سامانه سهام عدالت اعلام شده، شما فقط یک بار امکان انتخاب یکی از این دو روش را دارید و اگر روش دوم را انتخاب کنید دیگر نمیتوانید سهامتان را بفروشید.
بیشتر بخوانید: کدام روش آزاد سازی سهام عدالت بهتر است؟
آموزش آزادسازی سهام عدالت
قبل از انتخاب روش های ازادسازی سهام عدالت به نکات زیر توجه داشته باشید:
- اگر گزینه آزاد سازی به روش مستقیم را انتخاب کنید دو ماه بعد از ثبت درخواست می توانید با مراجعه به سامانه سجام از تعداد سهام تخصیص یافته شده نزد شرکتهای سهام عدالت آگاه شوید.
- بهره مندی از خدمات قابل ارائه ازجمله ایجاد امکان معاملهپذیری سهام تخصیصیافته در آینده منوط به مراجعه به سامانه سجام، ثبتنام و احراز هویت در مراکز تعیینشده میباشد. پس در صورتی که تاکنون در سامانه سجام ثبت نام نکرده اید برای ثبت نام در آن اقدام کنید.
- برای ثبت درخواست ۳۰ روز به عموم فرصت داده شده است بر همین اساس توصیه می شود با مطالعه، درخواست خود را ثبت کنید زیرا اگر پشیمان شوید و بخواهید سهام خود را بازگردانند مشمول پرداخت مالیات خواهید شد.
نحوه آزادسازی سهام عدالت
در ابتدا وارد سامانه سهام عدالت www.samanese.ir شوید. صفحه ای مانند تصویر زیر باز خواهد شد.
بر روی گزینه نارنجی رنگ ورود به سامانه الکترونیکی سهام عدالت کلیک کنید، سپس صفحه جدیدی باز می شود در این صفحه مقررات سامانه ذکر شده است در ابتدا مطالب را مطالعه کرده و سپس برروی مطالب فوق را مطالعه کرده و می پذیرم را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کنید.
بعد از کلیک بر روی گزینه ادامه صفحه جدیدی برای شما باز می شود. در این صفحه باید کد ملی و کد امنیتی را مطابق تصویر وارد کنید و سپس روی گزینه ادامه کلیک کنید.
در این مرحله با انتخاب گزینه استعلام سریع می توانید از وضعیت مشمولیت خود در سهام عدالت آگاه شوید ولی برای مشاهده اطلاعات به صورت کامل بروی گزینه ادامه کلیک کنید.
بعد از انتخاب گزینه استعلام سریع نام پدر سهامدار را وارد نمایید.
سپس سال تولد سهام دار را از بین گزینه ها انتخاب کنید.
سپس شماره شناسنامه سهام دار را از بین گزینه های زیر انتخاب کنید.
سپس اطلاعات وارد شده را اگر مورد تایید بود تایید کنید در غیر اینصورت گزینه اصلاح را انتخاب نمایید.
بعد از این مرحله صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما باز خواهد شد. (شماره شبای بانکی و شماره تلفن همراه خود را بررسی کنید در صورتی که تمایل به تغییر آن داشتید میتوانید در این مرحله آن را تغییر دهید )
برای ادامه روند آزادسازی، روی گزینه انتخاب طرح آزادسازی کلیک کنید.
سپس صفحه ای مانند تصویر زیر برای شما باز خواهد شد. اگر تمایل به آزاد سازی سهام عدلت دارید بر روی ادامه کلیک کنید.
توجه: روش آزاد سازی سازی سهام عدالت تنها یک بار امکان پذیر است پس قبل از تایید مرحله انتخاب یکی از این دو روش ها، همه چیز را مطالعه کنید و آگاهانه انتخاب کنید.
در مرحله بعد دو روش برای آزادسازی سهام عدالت پیش رو شما قرار میگیرد که با توجه به نیاز خود یکی را باید انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: هر برگ سهام عدالت چقدر میارزد؟
روش سهامداری مستقیم
روش اول استفاده از روش سهامداری مستقیم است که بر اساس آن تعدادی از سهام ۳۶ شرکت بورسی به شما تخصیص پیدا میکند و به ازای سهام شرکتهای غیر بورسی سرمایهپذیر سهام عدالت، سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی را نیز دریافت خواهید نمود.
دو ماه پس از تاریخ انتخاب روش مذکور میتوانید با مراجعه به سامانه سجام از تعداد سهام تخصیص یافته نزد شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت مطلع شوید و سپس میتوانید آن را از طریق کارگزاریها بفروشید یا نزد خودتان نگه دارید.
در صورتی که کد بورسی ندارید در این مدت میتوانید برای دریافت کد بورسی اقدام کنید تا بتوانید سهامتان را در بورس بفروشید.
بعد از مطالعه تیک مطالب فوق را مطالعه کردم و مایل به استفاده از این روش هستم را فعال کنید و سپس بر روی ثبت و ادامه کلیک کنید.
با کلیک بر روی ثبت و ادامه صفحه ای مانند تصویر زیر پیش روی شما قرار می گیرد، ۴ رقم آخر شماره خود را بررسی کنید در صورتی که نادرست بود بر روی تغییر شماره همراه کلیک کرده و آن را تغییر دهید.
سپس با انتخاب گزینه تایید و ادامه کد تایید ۶ رقمی از طریق پیامک به شماره تلفن همراه ثبت شده ارسال خواهد شد.
سپس کد تایید ۶ رقمی را در کادر وارد کرده و گزینه ثبت نهایی را انتخاب کنید.
بعد از کلیک بر روی گزینه ثبت نهایی صفحه مانند تصویر نشان داده خواهد شد.
سهامداری غیرمستقیم
روش دوم سهامداری غیرمستقیم است. در این روش شما سهام عدالتتان را در اختیار شرکتهای سرمایهگذاری استانی قرار خواهید داد.
با انتخاب این روش دیگر امکان انتقال سهام عدالت به شخص دیگری وجود نخواهد داشت و شما همچنان صرفا باید به سود سالانه سهامتان اکتفا کنید.
توجه داشته باشید، آنطور که در سامانه سهام عدالت اعلام شده، شما فقط یک بار امکان انتخاب یکی از این دو روش را دارید و اگر روش دوم را انتخاب کنید، دیگر نمیتوانید سهامتان را بفروشید.
در صورت انتخاب گزینه آزاد سازی به روش غیر مستقیم ، مالکیت و مدیریت سهام عدالت شما از طریق شرکت های سرمایه گذاری استانی ساماندهی خواهد شد و شما حق انتقال و یا خرید و فروش در آن را نخواهید داشت.
با این تفویض اختیار، سهام شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت متعلق به شما توسط شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی خواهد شد.
سهام مزبور در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (۷۰%) و صندوقهای سرمایهگذاری پروژه استانی (۳۰%) ساماندهی خواهد شد.