۹ باور غلط سرمایه گذاران در بورس

9 باور غلط سرمایه گذاران در بورس

ما در این مطلب قصد داریم ۹ باور غلط سرمایه گذاران در بورس را عنوان نماییم و همچنین تأثیر آن‌ها را بر فعالیت‌های صاحبان سرمایه و سهامداران بسنجیم.

همیشه در هر کسب و کاری باورهای درست می توانند ما را در رسیدن به اهدافمان یاری نمایند در مقابل باورهای غلط ما را از مسیر درست منحرف می کنند. در بازار سرمایه  باورهای درست شما را به سمت سودآوری سوق می دهند اما باورهای غلط معامله در بازار را با نگرانی همراه می کند و شما را به اشتباه می کشاند و باعث می شود بسیاری از افراد از این بازار گریزان شوند.

بیشتر بخوانید: ۱۲ مورد از فاجعه بارترین اشتباهات رایج سرمایه گذاران در بورس

۹ باور غلط سرمایه گذاران در بورس

در هر سرمایه‌گذاری علاوه بر سود، می‌تواند ضرر و زیان‌هایی هم به همراه داشته باشد و عواملی همانند شرایط اقتصادی و سیاسی می‌تواند آن را با ریسک‌هایی مواجه کند. اما باورهای غلط عقایدی هستند که اکثرا بدون در نظر گرفتن جنبه تخصصی و از نظر جنبه احساسی بیان می‌شود در ادامه با این باور های غلط بیشتر آشنا شوید.

بازار سرمایه را همانند قمار می دانند

اولین باور غلط سرمایه گذاران در بورس این می باشد که برخی از صاحبان سرمایه، سرمایه‌گذاری در بازار بورس را همانند قمار می دانند؛ یعنی همانند قمار که در صورت خوش‌شانسی سرمایه‌گذاران با سودآوری و در صورت بدشانسی با ضرر جبران‌ناپذیر همراه می شود.

اما به نظر کارشناسان بازار سرمایه، این باور اشتباه است چون که سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه اگرچه با ریسک‌هایی همراه است؛ اما سهامداران می‌توانند از طریق روش‌های مختلف این ریسک‌ها را مشخص و مدیریت کنند و از این طریق ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش داده و حتی نزدیک به صفر رسانند اما قمار تنها به عامل شانس بستگی دارد و در آن نمی‌توان آینده سرمایه‌گذاری را پیش‌بینی کرد.

بیشتر بخوانید: بررسی عوامل موثر بر قیمت سهام و رفتار بازار بورس اوراق بهادار

پول دار شدن یک شبه در بورس را انتظار دارند

یک باور غلط سرمایه گذار پول دار شدن یک شبه در بورس را انتظار دارند

از دیگر باور غلط سرمایه گذاران در بورس این است که پول دار شدن یک شبه در بورس را انتظار دارند.

خیلی از افراد فکر می کنند که با ورود به بازار بورس یک شبه پولدار می شوند! مشخص است که علت ورود افراد به بازار بورس اوراق بهادار مانند هر نوع سرمایه‌گذاری دیگر، کسب سود و منافع است؛ اما توجه داشته باشید که سود بسیار زیاد به این راحتی ها هم به دست نمی آید.

شاید شنیده باشیم که فردی سهم خاصی را خریده و پولدار شده است. اما توجه داشته باشید که این سود زیاد حاصل سرمایه‌گذاری یک روزه این شخص نیست بلکه او نیز مدتی در بازار تلاش کرده، به شناسایی و مدیریت ریسک‌های موجود پرداخته، وضعیت شرکت‌ها را مطالعه کرده و مورد بررسی قرار داده، از هیجانات زودگذر و کاذب دوری نموده، با بزرگان بازار و اهل فن مشورت کرده و سهمی را خریده که سود مناسبی را عاید وی کرده است.

بنابراین در این مسیر تلاش کرده و سود کسب شده نتیجه درایت و کوشش وی بوده است. باید بپذیریم که اگر به دنبال موفقیت هستیم، باید تلاش کنیم.

بیشتر بخوانید:  ۱۷ توصیه قبل از خرید و فروش سهام

برای معامله در بورس از وام بانکی و قرض استفاده می کنند!

سومین باور غلط سرمایه گذاران در بورس این است که برای معامله در بورس از وام بانکی و قرض استفاده می کنند. توصیه بیشتر کارشناسان خبره و با تجربه این است که پول مازاد خود را معامله کنید نه پول وام یا پولی که برای امرارمعاش قرارداده‌اید.

اگر با استفاده از وام بانکی یا اعتبار کارگزاری‌ها اقدام به خرید و فروش سهام می‌کنید، توجه داشته باشید که بانک یا کارگزاری درصدی سود از شما بابت پول ارائه شده دریافت می کند.

بطور مثال شما وامی از بانک دریافت کرده اید با نرخ ۲۲%  (سالیانه) و آن را در معاملات سهام خود سرمایه‌گذاری نموده اید. حال اگر شما پس از یک سال از سرمایه‌گذاری خود ۲۲% سود کسب کنید در واقع مثل این است که سودی دریافت نکرده ‌اید! شما تنها توانسته اید نرخ بهره وام خود را پوشش دهید.

از طرفی اگر شما این پول را در حساب بانکی می‌گذاشتید سالانه ۱۸% سود به شما پرداخت می‌شد. با این حساب شما ۱۸% هم کمتر سود کرده‌اید. بنابراین اگر بخواهید اعلام کنید که از پول وام مذکور سود دریافت کرده‌اید، باید معاملات شما سودی بیش از ۴۰ درصد را ایجاد کند! برای همین توصیه می‌شود همواره از پول مازاد خود در سرمایه‌گذاری استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در بانک یا بورس ،کدام بهتر است؟

استفاده تازه واردان از معامله به سبک نوسان‌گیری و تغییر مکرر چیدمان پرتفو

چهارمین باور غلط سرمایه گذاران در بورس استفاده تازه واردان از معامله به سبک نوسان‌گیری و تغییر مکرر چیدمان پرتفوی می باشد

نوسان‌گیری نوعی از روش معامله می باشد که اصول و قوانین خودش را دارد و هر کسی نمی‌تواند در هنگام ورود به بازار بورس با استفاده از این روش، سود به دست اورد. در حقیقت خرید و فروش مکرر سهام‌های موجود در پرتفو، برای افراد متخصص پر سود است اما برای تازه واردان و حتی کسانی که تجربه کافی در نوسان‌گیری ندارند، سود چندانی ندارد و حتی می‌تواند موجب تحمیل کارمزد بیشتر (که حاصل افزایش دفعات معامله می باشد) ‌شود.

فکر میکنند برای سرمایه گذاری در بورس سرمایه زیادی لازم است!

پنجمین باور غلط سرمایه گذاران در بورس این است که فکر میکنند برای سرمایه گذاری در بورس سرمایه زیادی لازم است.

بسیاری از افراد فکر می کنند که سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار نیازمند داشتن سرمایه‌ای زیاد است و چون در حال حاضر ما این مقدار سرمایه‌ را در اختیار نداریم، پس توانایی سرمایه‌گذاری در این بازار را هم نخواهیم داشت!

اما در واقع سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه‌ به گونه‌ای دیگر است و سرمایه‌گذاران با هر سرمایه‌ای حتی بسیار اندک می‌توانند اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

استفاده نکردن از تحلیل تکنیکال در کنار بنیادی

استفاده نکردن از تحلیل تکنیکال در کنار بنیادی

از دیگر اشتباهات سرمایه گذاران در بازار بورس می توان به استفاده نکردن از تحلیل تکنیکال در کنار بنیادی می باشد. بصورتی که آن‌ها در معاملات بورسی خود به دنبال سهام‌هایی هستند که قیمت آن‌ها کاهش پیدا کرده است.

تحلیلشان هم این است که قیمت این سهم ها در آینده به قیمت قبلی خود باز می‌گردد، اقدام به سرمایه‌گذاری و خرید سهام این شرکت‌ها می‌کنند. توجه داشته باشید که برای این دسته از فعالان بازار سرمایه صرفاً فاکتور قیمت و روند گذشته آن مهم و تأثیرگذار می باشد.

اما در واقع فاکتور ارزش بازاری سهم فقط یکی از فاکتور‌های موثر در رسیدن به تحلیل درست و مناسب می باشد؛ پس سهامداران باید همواره مراقب باشند که صرفاً بر اساس فاکتور قیمت بازار، اقدام به خرید سهام شرکتی نکنند و با استفاده از همه زوایای تحلیل تکنیکال تصمیم درستی بگیرند.

بیشتر بخوانید: اصول و روش‌های تحلیل تکنیکال در بورس از طریق استراتژی‌های مختلف

لازم به ذکر است که سهامداران در کنار تحلیل تکنیکال، باید توجه ویژه‌ای نیز به تحلیل بنیادی داشته باشند؛ یعنی صورت‌های مالی و سایراطلاعات مربوط به شرکت مورد نظر را بررسی کرده و پس از آن اقدام به خرید سهام آن کنند.

برعکس این دیدگاه هم وجود دارد؛ یعنی برخی از سهامداران نیز بر این باورند که سهام شرکت بورسی که افزایش قیمتی خوبی داشته، به زودی قیمتشان کاهش پیدا می‌کند و با این تحلیل سهامداران اقدام به فروش سریع سهام خود می‌کنند اما پس از گذر مدت زمانی افسوس می‌خورند که چرا سهام آن شرکت را فروخته‌اند.

بیشتر بخوانید: بررسی جامع تحلیل بنیادی(فاندامنتال) با استفاده از نسبت های مالی

بنابراین پیشنهاد می‌شود که حتی‌المقدور سهم هم به لحاظ تکنیکالی و هم به لحاظ بنیادی مورد بررسی قرار گیرد.

البته ذکر این نکته‌ نیز بسیار حائز اهمیت است که شاید در بسیاری از مواقع پس از افزایش قیمت سهام شرکت‌های بورسی، کاهش قیمتی در انتظار آن‌ها باشد اما سهامداران از طریق تحلیل‌های مناسب می‌توانند این افزایش و کاهش را به خوبی پیش‌بینی کنند و با خیالی آسوده سهام خود را بفروشند و یا نگه دارند.

با تکیه بر مشاوره افراد ناشناس اقدام به خرید و فروش سهام می کنند

هفتمین باور غلط سرمایه گذاران در بورس ، این است که آن‌ها با تکیه بر مشاوره افراد ناشناس اقدام به خرید و فروش سهام می کنند.

بطوری که در کارگزاری‌ها و یا حتی در شبکه‌های اجتماعی با افراد به ظاهر خبره‌ای آشنا می‌شوند که اصطلاحاً به دیگران سیگنال ارائه می‌کنند! این موضوع سبب می‌شود تا این دسته از سهامداران صرفاً بر اساس نظرات افراد به ظاهر خبره اقدام به خرید و فروش نمایند، بدون آنکه علت این خرید با فروش را بدانند.

بیشتر بخوانید: توصیه هایی برای مدیریت سرمایه گذاری در بورس و موفقیت در آن

این نحوه خرید و فروش ۲ مشکل عمده را در پی خواهد داشت:

  1. با این روش سهامداران روش درست و منطقی معاملات را که متکی بر اصول خاص و تحلیل است را یاد نخواهند گرفت.
  2. این روش معامله موجب ایجاد جو هیجانی در بازار می شود و به افزایش حبابی یا کاهش بی‌رویه قیمت سهام منجر می شود.

به طور کلی سهامداران باید تلاش کنند با افزایش دانش بورسی و مهارت تحلیلی بورسی خود در کنار مشاوره افراد خبره و قابل اعتماد ریسک معاملاتی خود را به حداقل رسانده و سود کسب کنند.

شرکت‌های مشاوره‌ای در حوزه تحلیل بورسی مانند شرکت سبدگردان هدف ، گروهی از تحلیل‌گران برجسته را در اختیار دارند که تحلیل‌های به روز و اختصاصی را در اختیار سهامداران قرار می‌دهند و این امر موجب شده تا تحلیل این شرکت‌ها از اعتبار بیشتری نیز برخوردار باشد.

همسو شدن با جو سازی‌ها، شایعات و اطلاعات نادرست!

همسو شدن با جو سازی‌ها، شایعات و اطلاعات نادرست از دیگر باور غلط سرمایه گذاران در بورس می باشد. توجه به شایعات، حواشی و اطلاعاتی که بین سهامداران دست به دست می‌شود، یکی از مواردی می باشد که مورد توجه معامله‌گران قرار می‌گیرد.

اما مشکلی که در این میان است، جوسازی‌ها و شایعات بی پایه و اساسی می باشد که می‌تواند موجه تغییرات قیمتی زیادی شده و اصطلاحاً به رشد حبابی یا افول بیش از حد قیمت یک سهم بیانجامد.

گاهی اوقات در شبکه‌های اجتماعی اطلاعاتی انتشار می یابد که نه پایه و اساس درستی دارد و نه مشخص است که منشأ آن چیست. اما متاسفانه عده‌ای از سهامداران این اطلاعات را جدی می گیرند و به آن دامن می‌زنند!

خرید سهام شرکت‌های پر سر و صدا

خرید سهام شرکت‌های پر سر و صدا یک باور غلط سرمایه گذاران در بورس

یک از رایج ترین باور غلط سرمایه گذاران در بورس، خرید سهام شرکت‌های پر سروصدا می باشد امروزه که مخاطبان همواره در مواجه با بمب‌ باران رسانه‌ای هستند، شرکت‌هایی نیز از این فرصت استفاده کرده‌اند تا سر و صدایی به پا کنند.

این موضوع در برخی شرکت‌های بورسی نیز درست است؛ یعنی این شرکت‌های بورسی در راستای برنده شدن و معرفی نام خود به مخاطبان، کمپین‌های روابط عمومی را راه‌اندازی کرده و مخاطبان را با بمب باران اطلاعاتی همراه می‌کنند.

در این میان برخی از فعالان بازار سرمایه نیز تحت تاثیر این جو رسانه‌ای به این باور می‌رسند که احتمالاً این شرکت با سودآوری مناسبی همراه می‌شود و از این روست که فعالیت‌های خود را با آب و تاب رسانه‌ای می‌کند.

اما در حقیقت ممکن است چنین تحلیلی اشتباه باشد و این شرکت‌ها در راستای فعالیت‌های بازاریابی و برندینگ اقدام به تبلیغات این چنینی کرده‌ باشند؛ یا حتی ممکن است در فعالیت‌های داخلی خود با مشکلاتی همراه شده‌اند و از طریق فعالیت‌های رسانه‌ای در تلاش‌اند تا فعالیت‌های شرکت را مثبت جلوه دهند.

بیشتر بخوانید: چگونه در بورس معامله کنیم؟

با توجه به این موضوع پیشنهاد می‌شود که سهامداران صرفاً تحت تأثیر تبلیغات رسانه‌ای قرار نگیرند و بر پایه تحلیل‌های قابل اتکا اقدام به سرمایه‌گذاری و خرید و فروش سهام شرکت‌های بورسی کنند.

اگر می خواهید از این ۹ دام روانی که سرمایه گذاران دچار آن می شوند در امان بمانید بهتر است که روش سرمایه گذاری غیر مستقیم (شرکت های سبدگردان) را برای ورود به بازار بورس انتخاب نمایید.

زیرا در این این شرکت های رسمی همچون سبدگردان هدف، مدیریت پرتفوی و دارایی شما توسط کارشناسان خبره بازار بورس انجام می شود و آنها به این دام های روانی آگاه بوده و این باعث کاهش ریسک سرمایه گذاری می گردد.

برای دریافت مشاوره سرمایه گذاری بیشتر می توانید عدد ۲ را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۰۶۰۴ ارسال نمایید تا در اسرع وقت همکاران ما در شرکت سبدگردان هدف با شما تماس حاصل نمایند.

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *