با واگذاری قسمتی از نهادهای دولتی مانند بخشی از مجموعه ایدرو و ایمیدور، شرکت مادرتخصصی نیروگاه های حرارتی کشور و غیره دولت نگران از دست دادن مدیریت این بخش ها است در صورتی که این نگرانی بی مورد است و در صورت واگذاری بخش دولتی به بخش خصوصی مدیریت کاراتر شده و زمینه فساد در آن کمتر می شود. دولت می تواند به عنوان یک بخش مستقل مدیریت خود را از طریق ساختارهای نظارتی خود مانند مالیات بهتر از قبل اعمال نماید.
همچنین بخوانید: تدابیر لازم برای ورد شرکت مادر تخصصی نیروگاه های حرارتی کشور به بورس
در ادامه صحبت های عباسعلی حقانی نسب در این خصوص را تقدیمتان می کنیم:
حقانی نسب: کارآمدی بخش خصوصی در مدیریت بهتر از بخش دولتی است
درصورت آزاد سازی نرخ برق و سوخت نیروگاهها، دولت ضمن کسب درآمد و افزایش کارآیی و راندمان نیروگاهها، شفافیت لازم را در ساختار اقتصادی کشور ایجاد می کند.
در صورتی که دولت اقدام به فروش نیروگاههای حرارتی تحت مالکیت و مدیریت خود در بازار بورس نماید و این کار را بعد از آزاد سازی نرخ برق و سوخت نیروگاهها انجام دهد درامدی با ارزش واگذاری بالغ بر ۳۵۰هزار میلیارد تومان خواهد داشت که هم به سمت عرضه در بازار سرمایه کمک می کند و هم به جبران کسری بودجه دولت.
دولت نگران از دست دادن مدیریت یک نهاد است در صورتی که اگر این اتفاق بیفند آن نهاد بهتر مدیریت می شود زیرا کارآمدی و کارایی بخش خصوصی در مدیریت بهتر از بخش دولتی است.
دولت باید مدیریت بستر اقتصادی را در دست خود داشته باشد دولت باید زمینه و فرصت سرمایه گذاری و فرصت های کسب و کار را ایجاد کند. دولت باید بستر مناسبی را ایجاد کند که در آن شرکت ها در یک فضای شفاف و کارآمد بتوانند به فعالیت بپردازند و یک فرصت مناسب برای کشور و اقتصاد کشور فراهم کند.
دولت نباید نگران واگذاری شرکت های زیرمجموعه ایدرو، ایمیدور، شرکت مادرتخصصی نیروگاه های حرارتی کشور و موارد دیگر باشد. بخش خصوصی بهتر از دولت می تواند کارایی و کارآمدی داشته باشد.
دولت می تواند با در دست داشتن ابزارهای کنترلی مثل مالیات، فضای کسب و کار و سایر ساختارهای نظارتی خود می تواند همچنان مدیریت خود را بر بستر فعالیت های اقتصادی خود اعمال کند در حالی که مدیریت آن کسب و کار را به صورت کاراتر و به دور از فساد به مردم واگذار می کند.
مدیریت واحدهایی که دولت مالکیت آن ها را واگذار کرده است قطعا منجر به فساد می شود. مدیریت دولتی فساد انگیزتر از مدیریت بخش خصوصی است. در مدیریت بخش خصوصی و بخش عمومی نظارت ها بیشتر می شود حتی دولت به عنوان یک فرد مستقل می تواند بهتر مدیریت خود را اعمال کند اما در مدیریت دولتی عملا ناظر و مجری یکی شده است که موجب فسادهای وحشتناکی می شود همان طور که قبلا شاهد آن بوده ایم.