بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه بر این اصل معتقدند که عواملی چون دلار و نوسانات آن امر موثر بر بازار سرمایه نبوده و تحلیل ها بر اساس نقدینگی صورت می گیرد، همچنین رئیس بانک مرکزی نوسانات اخیر نرخ ارز را موقتی و کوتاه مدت خواند و با تأکید بر لزوم حفظ ذخایر ارزی کشور گفت در “صورتی که ببینیم نوسان ماندگار است در بازار مداخله خواهیم کرد”.
تاثیر نوسانات ارزی بر بورس چگونه است؟
به گزارش بورس نیوز:
علی یوسفیان، کارشناس بازار سرمایه در خصوص افزایش نرخ دلار به بورس نیوز گفت: بازار به چیزی جز “نقدینگی” واکنش نمیدهد.
وی ادامه داد: آنچه که تمامی کارشناسان به اجماع رسیده اند ورود نقدینگی زیاد بوده و این نقدینگی اقبال خود را به بورس نشان داده و تصور اینکه ” بورس ” تنها فضای رشد است نیز وجود دارد بنابراین، این پول به بورس ورود و چرخهای تکراری را ایجاد کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: عواملی، چون دلارو نوسانات آن امر موثری نبوده و تحلیل ها، براساس نقدینگی صورت میگیرد.
یوسفیان در معرفی لیدرهای این هفته بازار سرمایه اظهار کرد: مدتی است سهام کوچک عقب افتاده و لیدرها را باید در سهام بزرگ پیدا کرد. گروه فلزات اساسی (فولاد، فملی) و گروه بانکیها (وبصادر) شاخصتر بوده و در هفته جاری لیدرهای بازار هستند.
همچنین بخوانید: پیش بینی بازار بورس در سال ۹۹
رئیس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به اتفاقات ماه های ابتدایی سال جاری و شیوع ویروس کرونا در اتفاقاتی که در دو ماه اول سال به دلیل ویروس کرونا افتاد و همچنین از نظر ارزش محصولات صادراتی مثل فراورده ها، نفت و پتروشیمی دچار کاهش شدند، بعد از اینکه دوباره این مرزها باز شد و رفت وآمدها و ورود کالا به طور جدی راه افتاد، طبیعی بود که نا ترازی هایی بین عرضه و تقاضای ارز به وجود آمد.
ایشان به این مورد اشاره کردند: آنچه در بازار رخ داده شوک موقتی است و برای شوکهای موقتی نمیتوانیم سیاستهای پولی مان را تغییر دهیم. تغییر در سیاستهای پولی باید زمانی فرابرسد که احساس کنیم فروضی که برای پیش بینی تورم داریم که یکی از آنها نیز نرخ ارز است، آن هم نرخ ارزی که برای تولید ما مصرف میشود، اگر اینها دچار تغییر شود دخالت میکنیم.
تمام تلاش ما این است که بازار را کنترل کنیم وتا حدودی نیز کنترل کردیم. انشالله تعادلی که بین عرضه و تقاضا در سامانه نیما باید اتفاق بیفتد و اکنون نیز در حال رخ دادن است، طی هفتههای آینده، تمام تلاشمان را برای بازگشت تعادل به اقتصاد به کار میگیریم.
رئیس شورای پول در مورد دخالت در بازار ارز گفت: دخالت در بازر ارز به دو صورت است، یک نوع ارز پاشی است که اگر ضروریندانیم انجام نمی دهیم، اگر نوسانات را به مانند نوسانات فعلی را کوتاه مدت ببینیم، برای آن سیاستهای کلیمان را تغییر نمیدهیم و ذخایرمان را صرف این کار نمیکنیم.
ولی اگر این نوسانات بلنمدت تر شود، مداخله می کنیم و نمی گذاریم برای فرضی که در هدف گذاری تورم برای نرخ ارز دیدیم و برای بانک مرکزی مشخص است اگر از آن فاصله بگیریم و حس کنیم میان مدت است، حتماً دخالت میکنیم.
رفع نوسانات کوتاه مدت نرخ ارز توسط بانک مرکزی
رئیس بانک مرکزی اشاره کرد به این موضوع که در مورد کالای اساسی دو وظیفه مهم داریم. یکی تأمین کالاهای اساسی و داروی مردم است. الان کشور ما از این نظر از تمام کشورهایی که دچار کرونا شدهاند بهتر است. همه امکانات در کشور وجود دارد پس تأمین نیازهای روزمره مردم برای ما مهم است. نوسانات کوتاه مدت نرخ ارز نیز رفع میشود.
وی با اشاره به اینکه بالاخره ما درحدود ۱۴ یا ۱۵ میلیارد دلار دارو و کالای اساسی باید برای مردم تهیه کنیم. من با هر وسیلهای شود این کار را انجام میدهم و در برابر آنها متعهدم. اولویت اول ما این است( تأمین دلار دارو و کالای اساسی)
اولویت دوم ما تأمین مواد اولیه و قطعات کارخانجات و سوم نیز کالاهای ضروری که احساس کنیم در این شرایط مردم به آنها نیاز دارند. مطمئن باشید بانک مرکزی با برنامه پیش میرود و سیاستهای پولی اش انشالله جواب خواهد داد و مهم برای ما کنترل تورم است