شاخص بورس این هفته در مقایسه با هفته گذشته ۱۲۵ هزار واحد رشد داشت و بازدهی به میزان ۱۲ درصد را تجربه کرد. شاخص کل در پایان روز معاملاتی هفته گذشته به عدد یک میلیون و ۲۸ هزار واحد و در پایان روز معاملاتی هفته جاری یعنی چهارشنبه ۲۱ خرداد به عدد یک میلیون و ۱۵۳ هزار واحد رسید.
باید منتظر بود تا ببینیم آیا رشد شاخص در هفته آینده نیز صعودی خواهد بود یا خیر؟ اکثریت کارشناسان بازار سرمایه پیش بینی مثبتی از وضعیت بورس در هفته آینده دارند و معتقدند اصلاح بازار که برای مدتی موجب شده بود بازار در حالت رکود قرار بگیرد رو به اتمام است و هفته آینده بازار خوبی را شاهد خواهیم بود.
بررسی بازار بورس در هفته جاری
قبل ازپیش بینی بازار بورس هفته آینده نگاهی به بازار بورس این هفته داشته باشیم:
بازدهی ۱۲ درصدی بورس نسبت به هفته گذشته
نماد های پر بیننده این هفته بورس:
در پنج روز معاملاتی این هفته بورس نمادهای بانک ملت، بانک تجارت، پالایش نفت اصفهان، ملی صنایع مس ایران، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو، سرمایه گذاری خوارزمی و فولاد مبارکه اصفهان در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
در هفتهای که گذشت محصولات چرمی، محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری، عمده فروشی، پیمانکاری صنعتی، محصولات کاغذی، فرآوردههای نفتی، سیمان، آهک و کچ، چاپ، چندرشته ای صنعتی، زراعت و خدمات وابسته، فعالیت های هنری، سرگرمی و خلاقانه، استخراج سایر معادن، انبوه سازی املاک و مستغلات، فنی و مهندسی، استخراج نفت، گاز جز اکتشاف، فلزات اساسی، کاشی و سرامیک، محصولات چوبی، بیمه و بازنشستگی، اطلاعات و ارتباطات، قند و شکر، ماشینآلات و تجهیزات، عرضه، برق، گاز، بخار و آب گرم، رایانه، فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط، شیمیایی، استخراج کانه های فلزی، واسطه گری های مالی و پولی، کانی های غیرفلزی، لاستیک و پلاستیک، بانک ها و موسسات اعتباری، خودرو و قطعات، محصولات فلزی، سرمایه گذاری ها، دارویی، مخابرات، خرده فروشی، هتل و رستوران، استخراج ذغال سنگ با بالاترین درصد بازدهی همراه بودند.
چه نمادهایی بازده منفی داشتند؟
در مقابل دو نماد حمل و نقل انباری و و سایر حمل و نقل از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را با خود در بازار به همراه داشتند.
مثیت ترین نماد های بازار
همچنین نمادهای کارگزاران بورس کالای ایران (اکالا)، آلومتک (فالوم)، شکر شاهرود (قشکر)، ایران خودرو (خودرو)، سیمان ایلام (سیلام)، الکترونیک خودرو شرق (خشرق)،کشاورزی و دامپروری بینالود (زیبنا)، باما (کاما)، سرمایه توسعه صنایع سیمان (سیدکو)، سیمان لار سبزوا (سبزوا)، کشت و دام قیام اصفهان (زقیام)، مگسال (زمگشا)، قند نیشابور (قنیشا)، فروسیلیس ایران (فروس)، کاغذ پارس (چکاپا)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، نفت بهران (شبهرن)، صنایع پتروشیمی کرمانشاه (کرماشا)، سرمایه گذاری امید (وامید)، کیمیای زنجان گستران (کیمیا)، تامین سرمایه بانک(تملت)، سیمان شاهرود (سرود) و سیمان فارس و خوزستان (سفارس) جزو مثبتترین نمادهای بازار بودند.
نماد های منفی معاملاتی بازار این هفته
در هفتهای که گذشت، نمادهای خوراک دام پارس (غدام)، شهداب ناب خراسان (غشهداب)، صنعتی پیام (لپیام)، پگاه خراسان (غشان)، خودکفایی آزادگان (خودکفا)، شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا)، گسترش سرمایهگذاری ایرانیان (وگستر)، پارس مینو (غپینو)، لیزینگ ایرانیان (ولیز)، سرمایه گذاری معیار صنعت پارس (معیار)، قطعات اتومبیل (ختوقا)، پخش البرز (پخش)، کشتیرانی ایران (حکشتی)، فرآروده های نسوز پارس (کفپارس)، بانک کارآفرین (وکار)، فارسیت درود (سفارود) رنگین (شرنگی)، شهید قندی (بکام) و آذرآب (فاذر) از جمله نمادهای منفی معاملاتی در بازار بودند.
پیش بینی بورس هفته آینده
به طور کلی مسیر نماگر اصلی بازار سهام در سال ۹۹ به مولفههای بسیاری وابسته است. با وجود این در این نظرسنجی کفه ترازوی شاخص به سمت صعودی میل بیشتری دارد. هر چند کارشناسانی نیز هستند که از تداوم رشد قیمتها در بازار سهام اظهار نگرانی میکنند و معتقدند تداوم رشد شاخص کل منطقی به نظر نمیرسد.
بیشتر بخوانید: تعداد ورودیهای بورس از ابتدای سال ۹۹ تا کنون چقدر بوده است؟
بازگشت شاخص بورس به مسیر صعودی
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وجود فشار فروش در بازار روز سه شنبه ناشی از انتشار خبرهایی بود که به شدت بازار را تحت تاثیر قرار داد، تصریح کرد: امروز روند اصلاحی حاکم به پایان میرسد و شاخص بورس به مسیر اصلی باز میگردد. امروز در ابتدای معاملات با فشار فروش همراه خواهیم بود اما به مرور روند بازار بهتر میشود. قیمت سهام در برخی از نمادها بیش از ١٠ درصد افت داشته و قیمت آنها برای خرید جذابیت پیدا کرده است. روند کلی بازار صعودی است و جایی برای نگرانی وجود ندارد.
پیشبینی بازار در هفته پایانی خرداد
قدوسی با اشاره به اینکه بازار بطور دقیق برای هفته آینده قابل پیشبینی نیست، اضافه کرد: ممکن است آخر هفته با مطرح شدن برخی از اخبار سیاسی ، تغییراتی در قیمت سهام ایجاد شود که با این اتفاق روند بازار تحت تاثیر قرار می گیرد. دو روز پایانی هفته همیشه به لحاظ مطرح شدن برخی از اخبار سیاسی پر ریسک بوده است. فشار فروش سنتی در روزهای چهارشنبه ناشی از عدم اطمینان به دو روز پایانی هفته است اگر در این دو روز اتفاق خاصی نیفتد بازار دوباره از روز شنبه به مسیر صعودی باز میگردد
اقبال بازار به صنایع کامودیتی محور
وی با تاکید بر اقبال بازار به سمت صنایع بزرگ و کامودیتی محور گفت: با توجه به افزایش قیمت جهانی کامودیتیها و کمرنگ شدن محدودیتهای ناشی از کرونا در میزان تولید و فروش برای شرکتهای کامودیتی محور، زمینه افزایش قیمت سهام آنها فراهم شده است. بحثهای مربوط به تجدید ارزیابی دارایی شرکتهای بزرگ مانند پالایشی ها، تحولات قیمتی قابل توجهی را در این گروه ها ایجاد کرده است. در کنار این شرکتها، شرکتهای دیگری هم حضور دارند که جریان نقدینگی خاص به سمت آنها میرود.
در این هفته شاخص کل بورس تهران هفته را مثبت به پایان رساند، و با ۳۵،۵۶۱ واحد رشد معادل ۳.۳۸ درصد به ۱ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۶۷۹ واحد رسید. شاخص کل هم وزن با رشد ۹ هزار و ۵ واحدی برابر با ۲.۵۱ درصد به ۳۶۸ هزار و ۹۵ واحد رسید. سه نماد خودرو و فولاد و فملی بیشترین تأثیر را در رشد امروز شاخص بر جای گذاشتند . حال اگر دقت کنید این سه سهم مهمترین بخش از صندوق دارایی ETF است، که مانند ETF بانک ها قرار است در بازارر پذیره نویسی شوند، پیشنهاد میکنیم از این سه سهم حداقل یکی از آنها را در سبد خود داشته باشید.
بازار امروز با توجه به جو خوبی که از جمع شدن صف فروش نماد های ارزنده ای مانند بانک ملت به همراه داشت، فولاد و فملی به عنوان مهمترین نماد های صندوق ETF دولت که در آینده نزدیک در بازار پذیره نویسی می شوند در صدر توجه بازار هستند و مثبت های این نماد چشم نواز هستند.
بیشتر بخوانید: رشد شاخص نه مانند گذشته، اما همچنان صعودی است