چندی پیش دولت روحانی از برنامه جدید خود مبنی بر “طرح گشایش اقتصادی” خبر داد. طرحی که موجی از مخالفتها و ابهامات را در پی داشت و در مقطعی از زمان موجب ریزش شاخص کل بورس تهران و افزایش نرخ دلار شد. در تازهترین خبرها نیز تعدادی از اقتصاددانهای کشور و برخی از نمایندگان مجلس با انتشار مطالبی در توییتر، علاوه بر ابراز شگفتی از نامگذاری طرح پرهزینه پیش فروش اوراق سلف نفتی بهعنوان طرح گشایش اقتصادی، تبعات مالی این طرح را فاجعهبار دانستند و نسبت به آن هشدار دادند. آنها بر این باورند که طرح گشایش اقتصادی نهتنها گشایش خاصی برای معیشت مردم ندارد بلکه ساقط کردن کشور به دره فلاکت است و افزایش سنگین بدهی دولت بعدی را در پی دارد.
همچنین بخوانید: فرار دولت از پذیرش، عرضه و فروش سهام با طرح به اصطلاح گشایش اقتصادی
طرح گشایش اقتصادی گشایش خاصی برای معیشت مردم ندارد
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس:
در پی اعلام برنامه دولت روحانی برای گشایش اقتصادی ، موجی از مخالفت ها و ابهامات شکل گرفت و حتی منجر به ریزش شاخص بورس و افزایش دلار شد تا برخی اقتصاددانان و نمایندگان مجلس با انتشار مطالبی در توییتر، ضمن ابراز شگفتی از نامگذاری طرح پرهزینه فروش اوراق سلف نفتی نسبت به تبعات مالی فاجعه بار هشدار دادند.
حجت الله عبدالملکی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع):
طرح گشایش اقتصادی دولت با هدف پیش فروش اوراق سلف نفتی، گشایش خاصی برای معیشت مردم ندارد. اگر با اجرای این طرح ،دولت متعهد به بازخرید اوراق با قیمت نفت و دلار سال ۱۴۰۱ شود، فاجعه بار خواهد بود.
محمدهادی سبحانیان اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی:
گشایشی که به بهای افزایش اتکا به درآمدهای نفتی، فراموشی کامل اصلاحات ساختاری بودجه و افزایش سنگین بدهی دولت بعدی بدست آید هر چه باشد گشایش اقتصادی نخواهد بود!
احمد توکلی اقتصاددان و نماینده سابق مجلس:
حسن روحانی ظاهرا می خواهد با پیش فروش نفت سال های آینده به مردم، آنان از دولت غیر از طلب ریالی، دلار نیز طلبکار باشند! روحانی قیمت دلار را ظرف ۷ سال ۶ برابر کرده اگر دولت های بعدی مانند وی عمل کنند، بدهی را چگونه بپردازند؟ این ساقط کردن کشور به دره فلاکت است! اگر کاری نکنیم با این دست فرمان ها، سقوط در پیش است. اگر ساقط کردن کشور در چند سال دیگر برای جبران ندانم کاری، راحت طلبی و فساد، گشایش است، پس فلاکت چیست؟!
حسن سبحانی اقتصاددان و نماینده مجلس:
فروش اوراق سلف نفتی به دلیل این که موجب تقویت رویکرد صاحبان نقدینگی به درآمد ناشی از کار غیرمولد می شود، خلاف رسالت راهبردی دولت بوده لذا نباید اقتصاد ملی را فدای اقتصاد دولت کرد.
مجید شاکری اقتصاددان:
کسی شک دارد کشوری که از ظرفیت بدهی داخلی استفاده چندانی نکرده نباید سراغ افزایش بدهی ارزی برود.
امیر سیاح اقتصاددان:
وقتی دولت می تواند الان با سود واقعی منفی اوراق بفروشد، چرا می خواهد دولت بعد را بدهکار ارزی کند؟! با منطق اقتصادی سازگار نیست!