پیش بینی بازار بورس امروز – چهارشنبه 2 تیر ماه 1400

پیش بینی بازار بورس امروز - چهارشنبه 2 تیر ماه 1400

در پایان معاملات بورس در اولین روز از تابستان ۱۴۰۰، شاخص کل با بیشتین تاثیر مثبت سه نماد “فارس، فملی، فولاد” با رشد بیش از ۱۸ هزار واحد همراه شد و در محدوده یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحد قرار گرفت، شاخص هم وزن نیز عملکرد خوبی نسبت به روز گذشته داشت و با رشد ۳۱۵۵ واحدی به سطح ۳۷۳ هزار واحد رسید. ارزش معاملات در بازار بورس نیز ۷.۲ هزار میلیارد تومان شد. حال روند معاملات بورس امروز چهارشنبه 2 تیر ماه 1400 چگونه خواهد بود؟

بیشتر بخوانید: پیش بینی وضعیت بازار بورس فردا چهارشنبه دوم تیر ۱۴۰۰

روند امروز بازار سهام چگونه خواهد بود؟ (چهارشنبه 1400/04/02)

حمید  کوشکی، کارشناس بازار سرمایه، با توجه به نرخ دلار نظر خود را در وضعیت بازار سرمایه در روز های آتی چنین بیان کرد: نه نظر می رسد که قیمت دلار به ثبات رسیده اما بازار سرمایه با همین قیمت‌ها هم پتانسیل رشد را نخواهد داشت و پیش بینی می شود که تمایل بازار به سمت تک نمادهای خاص حرکت می‌کند.

اکنون فاکتور اصلی بازار سرمایه، نرخ دلار می باشد که ابهاماتی در خصوص آن وجود دارد و با اینکه مذاکره کنندگان می گویند توافقات حاصل شده، اما باید منتظر نتایج مثبت و منفی آن باشیم. برخی از سرمایه گذاران پیش بینی می کنند که نرخ دلار بین ۱۷ الی ۱۵ هزار تومان قرار بگیرد اما باید گفت که این اتفاق به دور از تصور بوده و محدوده ۲۵ الی ۲۲ هزار تومان برای دلار قابل تصور می باشد و نکته قابل توجه این است که اگر دلار در این محدوده‌ها هم بچرخد باز هم بازار پتانسیل رشد را ندارد.

گروه‌های برجامی در اوج

به نقل از تجارت نیوز، خودرویی‌ها که در یک هفته پیش درگیر اظهارنظرهای گاه متناقض سیاستگذاران بودند، طی دو روز گذشته در حال خودنمایی در تالار شیشه‌ای هستند. جایی که از یکسو مجددا سخنانی مبنی بر ورود خودرو به بورس کالا شنیده می‌شود و از سوی دیگر افزایش امید به حصول زودهنگام توافق هسته‌ای سبب افزایش توجه سهامداران به زیرمجموعه‌های دو گروه خودرو و بانک شده است.

چندی پیش بود که رئیس سازمان بورس از مخالفت خود برای عرضه خودرو در بورس کالا پرده برداشت و عنوان کرد به دلیل تنوع محصولات امکان عرضه این کالا در بورس وجود ندارد. سخنانی که مقدمه‌ای برای تغییر مسیر خودرویی‌ها شد و با هم‌نظری وزیر صمت با دهقان‌دهنوی شکلی جدی‌تر به خود گرفت. روز دوشنبه اما علی جدی، عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه طرح تحول صنعت و بازار خودروی کشور به صحن علنی ارسال شده است، گفت: «در این طرح بند مربوط به عرضه خودرو در بورس نیز دیده شده است.» روز گذشته نیز احسان خاندوزی، نماینده مجلس در گفت‌وگویی عنوان کرد: «کمیسیون صنایع و معادن طرحی را درباره فروش خودرو در بورس کالا و قیمت‌گذاری‌های آن به ماده اصلاحی طرح ساماندهی صنعت خودرو اضافه کرده است.» از این رو بار دیگر سهامداران به احتمال رفع قیمت‌گذاری دستوری در بازار خودرو امیدوار شدند. صنعتی که نه تنها تولیدکنندگان آن بلکه مصرف‌کنندگان نیز از قیمت‌گذاری در آن متضرر شده‌اند. بررسی آخرین صورت‌های مالی سه خودروساز بزرگ کشور، حکایت از رشد ۱۴۵ درصدی زیان تولید در سال ۹۹ نسبت به سال پیش از آن دارد. گزارش‌هایی که زیان انباشته خودروسازی را ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرده است.

اما از قیمت‌گذاری دستوری که بگذریم، اظهارات روزهای اخیر مقامات سیاسی کشور درخصوص توافق هسته‌ای، خوش‌بینی فعالان بازار در این خصوص را افزایش داده است. تحریم‌هایی که برخی گروه‌های بورسی از آن بیشترین ضرر را متحمل شدند و حالا رفع تحریم‌ها می‌تواند تاثیرات مثبتی بر شرکت‌های واردات‌محور همچون خودرو و بانک به جا بگذارد. باید توجه داشت در مجموع صنایعی که با بخش واردات و خرید تجهیزات و مواد اولیه، صادرات و فروش محصولات ارتباط دارند، پس از رفع تحریم‌ها شرایط مناسبی را در مقایسه با بقیه صنایع تجربه خواهند کرد. کاهش هزینه نقل و انتقال پول در کوتاه‌مدت، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و توسعه بازارهای هدف از جمله مهم‌ترین رویدادهای پساتحریم بوده که اثرات مثبتی بر این دسته از صنایع بورسی به جا می‌گذارند. ضمن آنکه هنوز در حافظه تاریخی فعالان بازار رشد‌های عجیب دو گروه مذکور در سال ۹۴ فراموش نشده است و احتمال دادن به صعودی شدن مجدد این گروه‌ها که تحت عنوان گروه‌های برجامی نیز شناخته می‌شوند، به رشد ۶/ ۵ درصدی سهام خودرویی و ۴/ ۴ درصدی سهام بانکی در دو روز گذشته منجر شده است.

Tags :
Share This :